22 Şubat 2012 Çarşamba

Dünya Düşünce Günü...

Bugün “Dünya düşünce günü” yani İzciliğin kurucusu Baden POWELL’ın doğum yıldönümü.
İzcilik bilgim ve tecrübem maalesef çok eski tarihlere uzanmıyor. Bundan çok değil 1,5 yıl kadar önce bir yürüyüş esnasında tanıştıklarım vesile oldu izcilikle tanışmama ve kaynaşmama. Bizim tesadüf diye adlandırdığımız ama aslında çok öncelerden belirlenen bir dizi olayda yaşanınca kendimi izciliğin içinde, izci lideri olarak buldum. Şimdi liderliği keyifle yapıyorum. İzcilerimle vakit geçirmeyi, onlara bir şeyler öğretmeyi, birlikte doğa yürüyüşleri, kamplar yapmayı ve kendimi geliştirmeyi seviyorum.
Ülkemizde izcilik denildiğinde ilk akla gelen maalesef kamplar. Ama izciliğin içine girildiğinde aslında sadece kamplardan ibaret olmadığını ve kamp yapmanın sadece çadırlarda kalmak olmadığını öğreniyorsun.  Araştırdıkça yeni yeni şeyler keşfediyor, öğreniyor ve öğrendikçe daha çok araştırıyorum. İzciliği gerçekten adam akıllı güzel şekilde yürüten çok güzel bölgeler ve kulüpler var. Amacımız bizimde kulübümüzün böyle güzel etkinliklerde yer almasını sağlamak, gençlerimizin değişimine katkıda bulunmak ve gelişiminde onlarla birlikte olmak, doğruyu göstermede onlara yardımcı olmak.
22-26 Şubat tarihleri arası ülkemizde “İzci yararlıdır haftası” olarak kutlanıyor. Bugün haftamız başlamışken bende sizlerle izcilik adına birkaç şey paylaşayım istedim. 
Tüm izci dostlarının Dünya Düşünce Günü'nü kutluyor, gezegenimizi daha iyi korumak için faydalı faaliyetlerle eğlenceli bir zaman geçirmelerini diliyorum.

***

İzciliğin kurucusu Baden Powell, 22 Şubat 1857 tarihinde doğmuştur.   Düşünce günü fikri, 1926 yılında 4. Dünya İzcilik Konferansında Baden Powell’ın doğum gününü kutlama fikri ile ortaya atılmış, 1932 yılında 7. Dünya İzcilik Konferansında dünyada kız izciler günü olarak, 30. Dünya İzcilik Konferansında ‘’Dünya Düşünce Günü’’ olarak 22 Şubat tarihi ile resmen kutlanmaya başlanmıştır.  Ülkemizde 1970’li yıllarda İzci Düşünce Günü “İzci Yararlıdır Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

5 yorum:

esma gül dedi ki...

enteresan bir bilgi kattık dağarcığımıza sayende Sevde:) Dünya düşünce günü ve izcilik kurucusunun doğum günü... Teşekkürler ;)

~ASGUR~ dedi ki...

Rica ederim ;)

Şermin ZENGİN dedi ki...

Bilmediğim bir şeyi öğrenmiş oldum Bilmemek ayıp değil dimi öğrenmemek ayıp canım arkadaşım....:))

~ASGUR~ dedi ki...

Sen gel arkadaşım ben sana daha neler neler anlatırım izcilik adına ;)

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel bir yazı olmuş.Kimse bizi durduramaz daima ileri liderim :)